Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ


Σάββατο 29 Οκτωβρίου.
Ψωνίζω στο χασάπη επι της Ελ. Βενιζέλου στο Κάτω Χαλάνδρι. Είμαι έτοιμη να πληρώσω και ο ιδιοκτήτης που με εξυπηρετεί απευθύνεται στην καλοντυμένη υπερήλικα κυρία που είναι δίπλα μου φωνάζοντάς της: «Δεν γίνεται. Έτσι είπες και άλλες δύο φορές και δεν τα έφερες» .
Ρωτάω τι έγινε και μαθαίνω ότι η γριούλα ζήτησε για Τρίτη φορά να της δώσουν … βερεσέ ένα κιλό κιμά. Κάθε φορά του έλεγε πως θα τον πληρώσει όταν πάρει τη σύνταξη!
Αγοράζω τον κιμά για τη γριούλα η οποία  με ευχαριστεί λέγοντας : « δεν μου φτάνει και για φαγητό. Σύνταξη από το ΤΕΒΕ παίρνω παιδί μου»
Δεν έχω κουράγιο να συνεχίσω τη συζήτηση. Της δίνω τον κιμά της και φεύγω έκπληκτη που στη δική μου γειτονιά υπάρχουν γριούλες που πεινάνε!!!
Στην είσοδο του σπιτιού συναντώ τον Γιάννη. Ίσως ο πιο δραστήριος γείτονας  , γνωριστήκαμε όταν αγωνιζόμασταν για τα «σκουπίδια» στο Κάτω Χαλάνδρι. Του διηγούμαι το περιστατικό και μένει άφωνος. Άλλος ένας ανυποψίαστος στην  ίδια γειτονιά.
Το ίδιο απόγευμα τηλεφωνώ στη Σταυρούλα που μένει στην  πολυκατοικία μου. Εκείνη ήταν υποψιασμένη. «Το ξέρω, έχω δει τη Μαρία στο φούρνο που δίνει ψωμί σε πολλούς …» μου λέει.
Ακριβώς έτσι ξεκινήσαμε. Τα μιλήσαμε τα συμφωνήσαμε και τώρα θέλουμε να τα πραγματοποιήσουμε. Να εξασφαλίσουμε φαγητό και ρουχισμό σε όλους τους γείτονες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Και ό,τι άλλο μπορούμε.  
Δεν είμαστε της εκκλησίας ούτε της … πολιτείας!
Γι αυτό και χρειαζόμαστε βοήθεια. Δεν θα στήσουμε συσσίτια,  δεν θα δημιουργήσουμε φιλανθρωπικό σωματείο, δεν θα ιδρύσουμε Μ.Κ.Ο . Δεν θέλουμε να προσβάλουμε τους γείτονές μας. Θα τους επισκεφθούμε και θα τους βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε.
Ελάτε να οργανωθούμε. Ακόμα και μια μερίδα φαγητό που περισσεύει απο σας ειναι πολύτιμη για κάποιους άλλους.
Και αν δεν μπορείτε εσείς που βλέπετε αυτό το δημοσίευμα , στείλτε μας τη μητέρα σας, τη γιαγιά σας, την αδελφή σας, όποιον γνωρίζετε , μένει στο Χαλάνδρι και έχει χρόνο και διάθεση να βοηθήσει.
Υποδείξτε μας αν γνωρίζετε οσους έχουν την ανάγκη μας και μένουν κοντά μας.
Αν πάλι δεν κατοικείτε στο Χαλάνδρι ,κάντε κάτι για τους δικούς σας γείτονες. 
Είναι βέβαιο ότι κάποιοι και στη δική σας γειτονιά έχουν την ανάγκη σας.



Για τους ΓΕΙΤΟΝΕΣ του Κάτω Χαλανδρίου
Εβίτα Ελευθερουδάκη
Gitones15232@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου